Nou, dat was Bali… NZ, here we come!

Even… we genieten van jullie reacties op de posts!! Dus bedankt voor het reageren 😉 . Steeds spieken we of er nieuwe comments zijn en zo ja, gaan we er even voor zitten en laat ik Karin raden of ze weet van wie het komt.

De missie was om via deze vakantie (en de rust op Bali) de transitie te maken van ons dagelijkse leven en het afscheid van Rotterdam naar een mindset klaar om te reizen en we zijn helemaal klaar voor Nieuw Zeeland!

We lazen allebei Siddhartha, een oudje maar wel een klassieker. Makkelijke leesbaar, kort en voor iedereen die in een zoekende periode in zijn leven verkeert; verplichte kost.

We luisterden naar de geluiden in de jungle, gecko, krekel, waterval, zoveel ongeziene beestjes die rare geluiden in de bosjes maken. Vogels die met hun vleugels een constante buzzz de ruimte in sturen waardoor we steeds weer opkijken, wat is dat toch?

We zetten onze gedachten op papier, sommige in ons eigen boekje, sommige op het blog om te delen met jullie. Sommige om in de serene tuin van de Boeddistische tempel Brahmavihara-Arama aan elkaar te vertellen ‘s ochtends vroeg voordat de hordes verschijnen. Een van de mijne:

De kracht om te ontspannen, om los te laten. Om een rustmoment te pakken, iedere dag, ongeacht je staat van zijn.
Laten we een voorbeeld nemen aan de hond. De Balinese hond ligt in de schaduw en zijn hoofd is leeg. Hij geeft zich over aan de rust, ook als het druk is.

De kracht om waakzaam te zijn, om belangrijke zaken niet te vergeten en te verdedigen als je dreigt ze kwijt te raken. Je eigen overtuigingen en grenzen die je soms moet bewaken.
Laten we een voorbeeld nemen aan de hond. De Balinese hond zijn oor gaat omhoog als je aan komt lopen. Hij blaft, waarschuwt de andere honden in de buurt en verdedigt zijn erf. Bewaakt zijn belang en zijn waarden.

De kracht om veerkrachtig te zijn, om te kunnen schakelen tussen waakzaam en ontspanning. In welke periode je ook zit in je leven. Als het intens en druk is, te kunnen schakelen naar ontspanning. Als je uitgeput en moe bent, je waakzaamheid niet te verliezen.
Laten we een voorbeeld nemen aan de hond. De Balinese hond schakelt moeiteloos tussen ontspanning en waakzaamheid. Keer op keer komt de hond in actie en steeds weer keert hij naar zijn uitkijk, zijn mand, of zijn vaste plekje onder de tafel en pakt daar de rust.