Leven zonder haast

Ah Nieuw Zeeland, we zijn er!
We zijn aan de andere kant van de wereld en zo voelt het ook. Ver van ons gewone leven vandaan zijn we in een heel relaxte stad terechtgekomen: Christchurch. Zelfs op zaterdagmiddag kan je zonder problemen en files dwars door de stad rijden met de auto. Brede straten, ruim opgezette wijken en echt bizar vriendelijke mensen. Als ze in een winkel niet hebben wat je zoekt verwijzen ze je door naar een andere winkel, nog voordat je überhaupt iets hebt gevraagd. Iedereen groet je, maakt een praatje en is relaxed. Er heerst hier echt een eiland vibe en dan zo’n aangename, zonder de luide vakantiegangers uit het Gooi zoals op Vlieland.
Wat verder opvalt; of het nu de autodealer, supermarktmedewerker of een willekeurig persoon in een restaurant is, ze zijn of in Nederland geweest of ze hebben een familielid uit Nederland. Verder is er zo veel ruimte hier! Het is overal lekker rustig maar er zijn nog wel genoeg mensen op de been dat het gezellig is in de kroegjes en restaurants. Tot slot er lijkt nergens haast! Wat een verademing is dat. Ook ik ben totaal onthaast en dat is fijn! Ik wil me nooit meer haasten. Dit wordt mijn nieuwe levensstijl.
Ondanks dat we hier aan het eind van de wereld zijn belande we wel gelijk dik in de familiezaken, het is echt heel bijzonder om hier in een soort parallel gezin van Huub terecht te komen. En het is echt een parallelgezin omdat ze van tweekanten familie zijn, er is geen koude kant. Deze oom is de broer van de vader van Huub en de tante is de zus van de moeder van Huub. Verder zal Huub over onze familieavontuur op korte termijn zelf bloggen, daar brand ik me niet aan. Nou een ding dan, binnen 5 minuten in de auto met zijn neef Ryan was gelijk duidelijk hoe sterk het van Herel/Wooning gen is. Ryan leek als twee druppels water op Huubs neefje Tim die bij ons in Rotterdam woonde en op Huub zelf. Ik heb heerlijke gesprekken gehad met Ryans vrouw over (non)communicatie en ‘family politics’, fantastisch woord overigens. Nu we de meeste familieleden hebben ontmoet en gesproken is het tijd het land verder te verkennen.
Als het vandaag allemaal lukt met de aanschaf van de auto (dat is ook nog een blog op zich) rijden we vandaag Christchurch uit op weg naar Huubs geboortedorp: Timaru.