Dit was toch een reisblog? Christchurch – Dunedin

Ja sorry, we hebben dus NIETS laten weten over hoe we vanaf Christchurch langs de prachtige Lake Tekapo, Lake Pukaki en Mount Cook naar Dunedin zijn gereisd. Een enkeling zal naar de foto’s hebben gekeken (de pagina ‘Foto’s NZ South’ heeft momenteel 14 (unieke) page-views, ter vergelijking, ‘Just another day in Bali-2’, onze grootste hit, heeft er bijna 100). Dan eerst maar even de link naar die foto’s pluggen:
https://www.karinenhuub.nl/fotos-nz-south/
en dan doe ik ook gelijk die naar de route zoals we die rijden:
https://karinenhuub.nl/route-nz/

Christchurch

Een fijne stad waarover ik al schreef dat ze niet achter lopen. Veel ruimte, lekker eten, wennen aan rechts-links kijken bij het oversteken in plaats van links-rechts. Familie bezoeken, ook al over geschreven. Grote uitdaging hier was een auto te scoren. We wilden een auto kopen en dat is gelukt! Een goede roadtrip wagen heeft natuurlijk ook een naam, dit is m dan, onze Smile-And-Wave.

Waarom die naam? Deze geeft het beste weer hoe het koop-traject is verlopen. Probeert iemand een bait-and-switch? Smile and wave. Auto komt uit de pre-purchase keuring met verborgen schade? Smile and wave. Moet je langer blijven omdat het niet lukt een auto te kopen, Smile and wave. Top motto al zeg ik het zelf, check of die problemen het echt waard zijn, zo niet, Smile and wave en laat ze lekker aan je voorbij gaan!
Wandelingen: meerdere keren 15 minuten naar t centrum voor bar en restaurant

Lyttelton

Je rijdt dus vanuit Christchurch onder een berg door en gelijk ben je in een andere wereld. Christchurch zelf is zo plat als een polder, maar op 10 minuten rijden gaat de grond al de lucht in om het Banks Peninsula te vormen, een stukje land dat door vulkanische activiteit aan Christchurch vast geplakt is. Heerlijk, gelijk zit je in de verticale natuur!
Wandelingen: Stan Helms track en Major Hornbrook track

Timaru

Ja, hier heb ik al een heel stuk over geschreven! https://karinenhuub.nl/2023/05/12/het-is-hier-niet-zoals-in-bergschenhoek/

Lake Tekapo

We reden van Timaru gelijk richting de bergen die ons al riepen. Op weg naar Lake Tekapo, over scenic route 8, een fantastisch mooie weg! Het meer is prachtig en we hebben er de eerste echte wandelingen gemaakt in de grandioze natuur van NZ. Er lag de tweede dag een vers laagje sneeuw op de top van de berg/heuvel naast het meer:

Wandelingen: Tekapo Peninsula walkway en Mt John Summit circuit track

Mount Cook

Weer al zo’n route waar je maar blijft kijken hoe mooi het is. Vanaf het eind van Lake Pukaki zagen we hem al liggen, Mount Cook, en de hele weg door het dal staat ie te shinen. Kijken of je m op de foto-pagina herkent 😉 .

Midden in de bergen, magistraal uitzicht waar je ook bent. Zelfs vanuit de huiskamer of de bar, je kijkt altijd naar Mount Cook, zo hebben ze het hele dorpje gebouwd. We hadden mazzel met het prachtige heldere weer, waar we ook ‘s nachts van hebben genoten. Mount Cook ligt in een Dark Sky Reserve en we hebben er bij de lokale sterrenwacht in het pikkedonker naar de hemel gekeken. Vanaf het zuidelijk halfrond zie je een veel groter deel van de Melkweg, wat gaaf! En wat denk je van de Magellanic clouds? Twee andere sterrenstelsels die je vanaf hier met het blote oog kunt zien.
Wandelingen: Kea point-track en Hooker Valley track

Otematata…

…what a wonderfull day. Een slaperige dorpje waar we onze trip naar Dunedin even door midden breken.
Wandelingen: even door t lokale park gelopen. Ja, midden in de bergen, bossen, rivieren en meren staan 30 huizen en ze hebben een park aangelegd 😉

Dunedin

Lola was onze kameraad voor een week, haar baasjes een week naar Australië voor een bruiloft en wij konden oppassen. Ideaal om je budget een beetje in de hand te houden 😉

Dunedin, als stad niet veel over te zeggen, behalve dat je altijd goed in vorm bent als je de hond dagelijks uitlaat, want alles loopt er steil naar boven en beneden. En overal goeie taartjes en cakes en cinnamon rolls en … mmmm! Vanaf de stad rijdt je zo het mooie Otago schiereiland op, met het enige Albatros broedgebied op het vasteland! Daarnaast prachtige heuvels met zoveel bush wandelingen dat je er makkelijk in kunt verdwalen.
Wandelingen: Victoria Beach Piramide walk en super combinatie van Routeburn track / Swampy Ridge track / Leith Saddle track

foto’s: https://www.karinenhuub.nl/fotos-nz-south/
route: https://karinenhuub.nl/route-nz/