Bob Ross would have loved it here

Wanaka

Wederom treffen we hier op onze logeerplek een grandioze ‘room with a view’ aan. Lakeview motel doet zijn naam eer aan. We hebben daadwerkelijk een prachtig uitzicht over Lake Wanaka.
De bergen aan dit meer hebben een ongekend kleurverloop. Ook tijdens onze wandelingen is het onmogelijk niet aan Bob Ross te denken. Oké The Lord of the Rings komt zeker ook voorbij, niet in de laatste plaats omdat ons ‘stratenboek’ de filmlocaties erin heeft gezet maar dat is voor een ander blog. Hoe ik vecht tegen mijn totaal onverwachte obsessie alle Lord of the Rings filmlocaties af te gaan. Wat vreemd is want ik houd helemaal niet van The Lord of the Rings.

Maar terug naar Bob Ross en de kleuren van de bergen. De bergen gaan hier over van lush green, naar woestijn geel, naar Van Dyke brown. En de echt hoge gaan nog door van Van Dyke brown naar, donkergrijs, bijna zwart met op de top witte poedersuiker.
Bob Ross zou hier wild enthousiast zijn geworden. En wij ook. Het is prachtig hier en het houdt maar niet op.
In een landschap als dit zijn er geen mistakes, just happy accidents. Zoals wat teveel modder op het pad of een wolk dit net iets te laag, of juist net niet hoog genoeg hangt voor het perfect uitzicht. Maar wat er over blijft is nog altijd adembenemend. Je zou er een schilderij van willen maken. Wie weet wat voor hobby’s er nog gaan ontstaan tijdens onze aanstaande huisdieroppas periodes.

Reizen schijnt samen te horen gaan met nieuwe mensen ontmoeten. Voor we weg gingen werd het veel tegen me gezegd, in mijn reisdagboek staan er quotes over maar naast de familie van Huub en het vriendelijke winkelpersoneel ontmoeten we niemand. Off-season reizen en niet in backpackers hostels hoeven te slapen is heerlijk rustig. En we hoeven helemaal niemand te ontmoeten want ook hier heeft Bob een glasheldere opvatting over: “There’s nothing wrong with having a tree as a friend.”

Bob heeft zoveel wijsheid in pacht, na alle boeken in Bali over leven in het nu, meditatie en loslaten is het hier in Nieuw Zeeland heel simpel. We wandelen door de ongekend prachtige natuur en verblijven op plekjes waar altijd tenminste één van de windows een imposant view heeft en de bomen zijn onze vriend.