Just another day pet sitting # 4

Het is zover, we zijn aangekomen op het Noordereiland bij onze zesweekse petsit in Whakamarama, Tauranga. Hier passen we zes weken lang op twee katten; Peanut en…
We hebben dus de naam van de tweede kat niet goed verstaan, iets met een H. Ik noem hem Hilton omdat ik dat dacht te verstaan toen de jongens van het huis over de kat spraken. Na een paar dagen kwam ik erachter dat Huub, Hilton; Hitman noemt. Geen wonder dat die kat zo verward door het huis rondloopt. Maar goed inmiddels is het: Peanut en Hitman Hilton. Ze gaan als een zonnetje.

Naast de katten passen we ook op dertien coloured sheep. Ervaring met schapen was gewenst volgens de petsit advertentie maar hoefde niet per se. Nou we hebben nul ervaring maar we doen natuurlijk ons uiterste best. Iedere ochtend en iedere avond tel ik alle schapen. We zijn een week verder en ze zijn nog compleet. In tegenstelling tot Peanut die we op dag 1 al kwijt waren, na het hele land afgelopen te hebben met rammelende kattensnoepjes en drie keer alle kamers in het huis ondersteboven te hebben gehaald stond ze ineens doodleuk in de keuken, klaar voor die heerlijke kattensnoepjes, Katten!

Maar terug naar de schapen. Op zaterdag gaan de schapen naar de volgende wei. Eerder op deze reis hoorde ik al iemand zeggen dat je beter koeien kan houden dan schapen omdat schapen elkaar helemaal niet zo goed blijken te volgen als het spreekwoord doet vermoeden.

Als je wil weten hoe de verplaatsing verliep, zie filmpje hieronder. Eén spoiler mijn ‘gouden handje’ blijkt wat vertraagd te werken bij schapen.