Hobbit crisis

In een eerder blog (Bob Ross would have loved it here) schreef ik kort over ons geweldige stratenboek waarin ik ontdekte dat ze met een klein filmicoontje op de kaart ‘The Lord of the Rings’ film locaties aangaven. Er ontwikkelde zich als snel iets binnenin mij wat je zou kunnen omschrijven als een obsessie, een verzameldrang. Alhoewel, ik hield het nog behoorlijk binnen de perken, ik wilde erheen zodra ik een icoontje op onze route zag. Heel soms probeerde ik Huub om te praten om een kleine d-tour te nemen maar als hij dan uitlegde dat dat zeker drie uur zou kosten bond ik in. ‘Niet overdrijven Karin met deze obsessie, je houdt helemaal niet van The Lord of the Rings’ Of zoals ik heb geleerd van de mensen die er echt verstand van hebben kortweg: LOTR.

Kleine bekentenis tussendoor, Hannah (de echte kenner) stuurde een appje naar aanleiding van mijn blog over deze obsessie en daarin stond iets als LOTR. Ik dacht LOTR? Wat is dàt nou weer? Ik heb het serieus moeten googlen.

Al snel bleek dat veel van die icoontjes vaak in de middle of nowhere lagen, wat niet vreemd is want het gaat om LOTR. Hierdoor waren de locaties niet echt goed te vinden. Huub zijn enthousiasme over de zoektocht nam al een beetje af en hij is de driver die moet je wel gemotiveerd houden. Maar ik had goede hoop. Wellington bleek volgens de kaart èn internet echt De plek van de filmlocaties. Toen ik in het stratenboek zag dat The escape from the Nazgul, gewoon daar in het park was opgenomen maakte mijn hart een sprongetje.
Ik dacht toen nog dat, dat over de locatie van mijn favoriete scène ging; met Liv Taylor op haar witte paard en bewusteloze Frodo tussen haar armen in, op de hielen achtervolgd door de negen zwarte paarden met de dode koningen erop die achter Frodo, of althans de ring, aanzitten.

Bij aankomst in het park bleek tot mijn grote vreugde ook nog eens dat de Hobbithideayway daar was opgenomen. Er stonden zelfs bordjes door het park die de weg ernaartoe aangaven!
Dit is de scène waarin de vier Hobbits onder de grote boomstronk verstoppen om te ontsnappen aan één van de dode koningen op het zwart paard. (Zie foto hierboven.)

Nu goed, je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, The escape from the Nazgul is hetzelfde als de Hobbit hideaway. En de hobbit hideaway, ja die is dus goed verstopt. We kwamen bij het veelbelovende laatste bordje aan, dat aangaf dat het hier toch echt is. Huub en ik keken wat verloren rond. Er draalde nog een ander ietwat verloren en gedesillusioneerd stel rond, allen waren we opzoek naar de Hideaway.


En toen zag ik het! Of tenminste ik zag iets waarvan ik wel vond dat, dat het zou kunnen zijn. Vreemd genoeg keek dat stel weer naar een heel andere plek en Huub zag het sowieso allemaal niet meer zitten met die Hobbitten. Maar met een beetje fantasie zeg ik het echt wel voor me met dat Hobbit holletje wat ik had gevonden, ik werd als maar enthousiaster (sommige zouden zeggen obsessiever maar dat klinkt zo negatief). Ik smeekte Huub plaats te nemen in het holletje als een echt bange Hobbit. Het zou een top filmpje worden!


Zelfs na dit avontuur, of debacle, hangt ervanaf wie je ernaar vraag, had ik nog steeds de droom niet helemaal opgegeven om alle LOTR filmlocaties, of in ieder geval alle nog mogelijk te vinden filmlocaties, op de foto of film te zetten. En dan met Huub als acteur van de ene keer een Hobbit, dan weer Gandalf en natuurlijk als Liv Taylor, daar zou wel wat werk voor nodig zijn maar waar een wil is, is een weg. Ik had het er alleszins voor over!


Terug thuis bleek iemand me al voor te zijn die het werkelijk waar glansrijk heeft gedaan:
Zie hieronder, wat zij doet was echt mijn droom. Die droom kan ik gelukkig nu loslaten want zo goed krijgen Huub en ik het nooit voor elkaar. Alhoewel, we kunnen in ieder geval nog één poging wagen, de Hobbiton is maar op 1 uur en 20 minuten rijden van de plek waar we nu zitten! Ik voel een uitje aankomen Huub!