How are you Miss?

Miss haar staat van zijn is te omschrijven als ontspannen. Bali is het transitland tussen Nederland en Nieuw Zeeland.
Het is warm.
Zo warm dat deze Sir en Miss siƫsta houden. Er wordt veel geslapen en veel gedroomd.
Verder wordt er geluisterd naar de rivier, de waterval, de regen, de krekel, de gecko en vreemde vogels, het vegen van de bezem, de sporadisch voorbijkomende scooter -Scoopy is de meest populaire, wij hebben er ook een rondje op mogen rijden, het is hier prachtig tussen de bergen en de rijstvelden.

Er wordt gekeken naar de watervallen, de jungle, de bergen, de rijstvelden, de regen -we blijken ineens dol op regen te zijn – er wordt gekeken naar de mieren, de grote rode en de zwarte en naar de klep van de airconditioning -in deze staat van zijn is dat gek genoeg een bijzonder hypnotiserende en zeer bevredigende bezigheid.

Bali is prachtig en terwijl we meer en meer van de geschiedenis leren is het soms lastig je niet bezwaard te voelen als grote witte Nederlander, 1906 was een ware massacre en dan hebben we het nog niet over 1945-49 gehad.
Maar anno 2023 zwaaien de kinderen (en ook de volwassenen trouwens) blij naar ons en oefenen ze hun Engels door kleine gesprekjes aan te knopen. Verder zijn we een uitstekend verdienmodel waar men tot nu toe vooral heel blij van lijkt te worden, en wij trouwens ook. Het animisme is onze favoriete religie, daar waren we zeven jaar geleden al als een blok voor gevallen en nu weer net zo. Huub wil op cursus bamboe- offerbakjes vouwen. We zullen eens kijken wat het cursusaanbod hier is.